Soalan Lazim
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Maklum balas
Maklum Balas
Maklum Balas
Peta Laman
          ​  contactus-icon contactus-icon feedback-icon sitemap-icon

Piagam Pelanggan

  1. Melaksanakan Mesyuarat Majlis Raja-raja dan Mesyuarat Menteri Besar/ Ketua Menteri minimum 3 kali atau lebih dalam setahun sekiranya dititah.

 

  1. Memastikan Minit Mesyuarat Menteri Besar / Ketua Menteri dan Minit Mesyuarat Majlis Raja-raja Hari Pertama dikeluarkan dalam tempoh 1 hari.

 

  1. Memastikan Minit Mesyuarat Majlis Raja-raja Hari Kedua termasuk Minit Mesyuarat Hari Pertama (Kombinasi) diedarkan dalam tempoh 10 hari bekerja dari tarikh Mesyuarat Hari Kedua diadakan.

 

  1. Menguruskan notis panggilan mesyuarat, penyediaan agenda dan pengedaran Minit Mesyuarat Majlis Raja-raja (Khas) apabila berlaku kekosongan jawatan YDP Agong dan / atau Timbalan YDP Agong samaada mengikut tempoh 5 tahun atau kejadian kekosongan yang tidak dijangka.

 

  1. Mengeluarkan surat perkenan kepada Ahli Majlis Raja-raja bagi hal-hal pelantikan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dalam tempoh 7 hari dari agensi yang berkenaan.

 

  1. Menguruskan proses perisytiharan penetapan Awal Ramadan, Hari Raya Aidilifitri dan Hari Raya Aidiladha (1 kali setahun) bagi setiap urusan.

 

  1. Berutus dan berurus dengan JAKIM dan lain-lain Badan Agama Islam yang bersangkutan dengan Majlis Kebangsaan Agama Islam (MKI).

 

  1. Berurus dan bekerjasama dengan pihak Lembaga Kumpulan Wang Biasiswa Raja-raja (LKWBRR) yang ditubuhkan dan diberi tanggungjawab oleh Majlis Raja-raja.

 

 

Hubungi Kami


Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja
Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja,
482, Jalan Bukit Petaling
50682 Kuala Lumpur

Telefon: 03-92245245
Faks: 03 - 92245246
E-mel: urusetia[at]majlisraja-raja.gov.my
Setiausaha,
Kumpulan Wang Biasiswa Pengajian Tinggi Raja-Raja Dan Yang di-Pertua-Yang di-Pertua Negeri,
482, Jalan Bukit Petaling
50682 Kuala Lumpur

Telefon: 03-92245261
Faks: 03 - 92245246
E-mel: biasiswarajaraja[at]gmail.com

Bilangan Pelawat
3.png3.png3.png7.png5.png
Tarikh Kemaskini
  • Kemaskini Terakhir: 22.11.2023.
Image
Image
Image
Image
Image
Image